Uporaba piškotkov

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke za spremljanje obiskanosti spletnih strani s ciljem izboljšanja in lažjega brskanja po spletnih straneh.

Kaj je piškotek ?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Prenese se preko brskalnika pri prvem obisku spletne strani in ko se naslednjič vrnete na stran z istega računalnika, tablice ali telefona, lahko brskalnik preveri, ali je piškotek z naslovom spletne strani shranjen.

Brskalnik uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj na spletno stran. To omogoča spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko tudi temu ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve.

Prednosti piškotkov

Ob uporabi istega računalnika ( tablice ali telefona ) in brskalnika so piškoti zelo uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim potrebam in načinu brskanja.

Ime piškotka Namen Trajanje Izvor
PH_HPXY_CHECK Piškotek uporablja varnostni sistem za preprečevanje brute foce napadov in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika. Do zaprtja seje lokavec.si
PHPSESSID Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami. Do zaprtja seje lokavec.si
__utma … __utmz Piškotki omogočajo prikaz Google zemljevidov in ključnih funkcionalnosti, vključenih v zemljevide. Do 2 leti lokavec.si
__utma … __utmd, _ga, _gid Piškotke nastavi orodje Google Analytics, omogočajo pa nam, da lahko opazujemo, kako se uporabniki premikajo znotraj naših spletnih strani. Do 2 leti lokavec.si
moove_gdpr_popup Piškotek ohrani informacijo o tem, da se je obiskovalec strinjal z namestitvijo piškotkov Do 2 leti lokavec.si
_GRECAPTCHA Piškotek varnostne zaščite za obrazce, Google Do 6 mesecev lokavec.si
__Secure-3PSIDCC, SIDCC, __Secure-3PAPISID, SAPISID, APISID, HSID, __Secure-1PSID, SID, SSID, __Secure-3PSID Zunanji piškotki, Google, Oglaševanje, sporočila Do 2 leti lokavec.si

Možnosti

  • Namesti samo nujne piškotke ( Necessary  – vedno so omogočeni ( Allways Enabled )
  • Namesti tudi ne-nujne piškotke ( Non-Necessary – Omogočeni ( Enabled ) ali Onemogočeni ( Disabled ))
  • Strinjam se – piškotki se bodo namestili

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika.

Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek.

Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko enostavno izbrišete.

Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Pomoč pri upravljanju piškotkov

 

E-novice

Spoštujemo vašo zasebnost

E-poštni naslov in druge podatke, ki nam jih pošljete preko spletnih strani, bomo skrbno varovali in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Z naročilom na e-novice se strinjate, da bo posredovane podatke in v skladu z direktivo GDPR prejel tudi ponudnik spletne aplikacije MailChimp.

V kolikor se boste želeli odjaviti od prejemanja naših e-novic, nam prosimo pošljite sporočilo ali v prejetem sporočilu kliknite na povezavo za odjavo.

Za izbris vaših podatkov nam prosimo pošljite sporočilo na naš e-poštni naslov, ki ga najdete pri kontaktnih informacijah.